PRVI DAH PROLJEĆA

Od četvrtka svuda sunce i do +15

26.02.2013 u 08:54

Bionic
Reading

Kraj veljače konačno će i unutrašnjosti Hrvatske donijeti niz sunčanih dana. Od četvrtka će u većini krajeva prevladavati vedro i suho vrijeme, a temperature će rasti iz dana u dan. Do kraja tjedna u unutrašnjosti će dosegnuti 10, a na Jadranu 15°C. Sunčani ugođaj u nizinskim će kopnenim područjima ujutro odgoditi magle

U utorak će u unutrašnjosti tijekom cijelog dana biti pretežno oblačno mjestimice s kišom, a u Gorskom kotaru i Lici sa susnježicom i snijegom. Na Jadranu će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a tijekom popodneva mjestimice je moguća kiša. U unutrašnjosti će puhati slab povremeno i umjeren sjeverac, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviše dnevne temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 4 do 8, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U srijedu će posvuda biti pretežno oblačno mjestimice s kišom, a u Gorskom kotaru i Lici sa susnježicom i snijegom. Tijekom jutra susnježica je moguća i u nizinama. Uglavnom suho s promjenjivom naoblakom zadržat će se samo na srednjem Jadranu. U unutrašnjosti će vjetar biti slab povremeno i umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu će uglavnom puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, a na Jadranu od 3 do 8°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U četvrtak će se tijekom jutra u većini krajeva razvedriti pa će cijeli dan biti djelomice sunčan, na Jadranu i pretežno sunčan. Jedino u Gorskom Kataru i Lici je moguća mjestimice pojačana naoblaka i slaba kiša ili susnježica. U unutrašnjosti vjetar će biti slab, a na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -1 do 3, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će ići od 3 do 8, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku na sjevernom Jadranu. U nizinskim krajevima unutrašnjosti moguća je jutarnja magla. Vjetar će posvuda biti slab promjenjiva smjera. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -5 do 0, a na Jadranu od 0 do 6°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti između 6 i 9, a na Jadranu od 10 do 15°C.

Tijekom cijelog vikenda u cijeloj zemlji uglavnom će biti pretežno sunčano. U nizinskim krajevima unutrašnjosti postoji mogućnost za jutarnju maglu ili nisku naoblaku. Vjetar će posvuda biti slab. Tijekom noći na nedjelju na Jadranu će zapuhati umjerena bura. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od -3 do 2, u gorskim krajevima koji stupanj niže, a na Jadranu od 0 na sjeveru do 8°C na jugu. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 10 do 15°C.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.