TKO JE NIKOLA JELIĆ?

Od branitelja do Milanovićeva glasnogovornika

06.03.2014 u 10:24

Bionic
Reading

Nakon Ivane Grljak čiji je profesionalni put vezan isključivo za SDP, novi glasnogovornik Vlade Nikola Jelić novinar je s dugogodišnjim iskustvom. Redakciju Jutarnjeg lista u kojoj je pratio rad Vlade te napravio niz intervjua s premijerom Milanovićem, zamijenio je Banskim dvorima. Donosimo vam njegov kratak životopis

Tek što je Ivana Grljak službeno smijenjena, novi glasnogovornik Vlade isti je dan predstavljen novinarima. Životopis koji nam je poslao ne otkriva mnogo. Ovaj 43-godišnjak rodom iz Bjelovara studirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.


Kraj 1991. i početak 1992., provodi na istočnoslavonskom bojištu kao pripadnik 105. brigade Hrvatske vojske, što je možda najzanimljiviji podatak iz životopisa.

Novinarsku karijeru započinje 1992. kao honorarni suradnik u zagrebačkom dopisništvu Slobodne Dalmacije. Sljedeće godine seli se u Novi list gdje je bio i zamjenik šefa dopisništva.

Godine 1998., počinje raditi u Jutarnjem listu u kojem je uz dvogodišnji prekid ostao do danas. U tom dnevnom listu počinje kao novinar, a kasnije postaje urednik redakcije unutarnje politike.

Godine 2011., odlazi u tjednik Globus, potom se prošle godine ponovno vraća u Jutarnji, i to kao novinar i komentator.

Jelić živi u Zagrebu i neoženjen je.