PROSVJED PRED VLADOM

Od 300 tisuća blokiranih, na prosvjedu tek desetak osoba

23.04.2015 u 09:13

  • +2

Prosvjed udruge Blokirani na trgu Svetog Marka

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bionic
Reading

Udruga Blokirani prosvjeduje ispred zgrade Vlade od 10 sati pa sve do podne jer predsjednik Vlade Zoran Milanović 'nastavlja obmanjivati javnost i zanemarivati problem broja građana s blokiranim računima', kako su kazali. Nešto prije deset sati na Trgu svetog Marka okupilo se tek desetak prosvjednika s transparentima

Među malobrojnim okupljenima je i Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih vojnih invalida prve skupine te Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata.

Predsjednica Udruge Blokirani Miriam Kervatin rekla je za N1 televiziju da planiraju izaći i na parlamentarne izbore. 'To je bio naš zadnji adut. Prosvjed će biti formalno upozorenje za gospodu na Markovom trgu da su oni odgovorni. Želimo da se riješe problemi ovrha i blokada u Hrvatskoj. Jedan cilj je udruga građana koja se sada registrira u političku stranku i koja na listi ima samo blokirane građane u debelim problemima', poručila je Kervatin na N1


'Oko 300 tisuća ljudi je u blokadi dulje od tri godine zbog toga što je u Hrvatskoj u međuvremenu ugašeno 200 tisuća mjesta. Vi ste automatski krivi i vi morate dokazivati da niste krivi. Blokirani obrtnik ne bude oslobođen novih davanja, bez obzira što ne radi nakon što bude blokiran. To je nepravilnost sustava i neprepoznavanje prave situacije', dodala je.

Ukazuju na to da su za problem blokiranih građana krive tri strane: zaduženi, vjerovnik koji vas je zadužio i vlast. 'Ukazivali smo na to da nije problem dug, nitko ne bježi od duga. Nismo se zalagali za opraštanja. Pokušavamo uvesti princip odgovornosti, a politika je kod nas navikla na kozmetičke mjere bez suštinskih promjena', tvrdi Kervatin.

RTL Autor: RTL


Video: Sanjin Strukić / PIXSELL

'Da je riječ o ozbiljnoj Vladi, ona ne bi blokirala ljude koji žive od 1200 kuna mjesečno. Takve ljude ne smiješ blokirati. U Hrvatskoj je zaposlenih milijun i 400 tisuća ljudi, od čega je 500 tisuća na proračunu', napominje.

'Pregovarali smo i s Josipovićem i s Grabar Kitarović. On nas je 'otpirio', a ona je rekla da razumije problem. Problem je to što danas svaka šuša može ući u Finu i blokirati vam sve račune', poručuje.

Više pročitajte ovdje