BOMBAŠKI NAPAD U MOSKVI

Od 110 ozlijeđenih, čak 43 u kritičnom stanju

25.01.2011 u 10:49

Bionic
Reading

Osmero stranih državljana, među kojima pet Europljana, nalaze se među 35 poginulih u atentatu u zračnoj luci Domodjedovo u Moskvi, prema privremenim podacima koje je u utorak objavilo rusko ministarstvo za izvanredne informacije

Među poginulima su dva Britanca, rođeni 1971. i 1972, Nijemac rođen 1976, Bugarin star četrdesetak godina i Ukrajinka rođena 1981, dok je troje poginulih iz središnje Azije.

Među ozlijeđenima također ima stranih državljana.

Slovačko veleposlanstvo u Rusiji objavilo je da je među ranjenima i slovačka glumica Suzana Fialova

Prema posljednjim podacima ruskog ministarstva zdravstva, 43 od 110 hospitaliziranih u vrlo je teškom ili kritičnom stanju.

Ruski predsjednik Dmitri Medvedev je ocijenio da uprava moskovske zračne luke Domodjedovo mora odgovarati za napad u kojemu je u ponedjeljak poginulo 35 ljudi, javlja agencija Interfax.

Sedam kilograma eksploziva

'Ono što se dogodilo jasno pokazuje da su prekršena sigurnosna pravila. Inače ne bi bilo moguće unijeti toliku količinu eksploziva' u zračnu luku, rekao je Medvedev.

Prema policijskim izvorima, u napadu je upotrijebljeno sedam kilograma eksploziva.

U napadu izvedenom u ponedjeljak poslijepodne u međunarodnoj zračnoj luci Domodjedovo poginulo je 35 ljudi, prema podacima ruskog istražnog povjerenstva koje je otvorilo istragu o 'terorističkom djelu' i navelo da je riječ o samoubilačkom atentatu.