NEZAPAMĆENI OKRŠAJ kod desinca

'Sve je puno čahura': Nakon sinoćnjeg obračuna operiran je propucani navijač, a ne policajac

22.05.2022 u 10:27

Bionic
Reading

Od 10 sati ponovno teče promet autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Jastrebarsko, u smjeru mora, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog sinoćnjeg napada navijača Hajduka na policajce, koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Agencija Hina je prvobitno javila kako je mladi policajac E.N. koji je prostrijelnu ranu desne potkoljenice dobio u izgredu navijača Hajduka u subotu u Desincu, dobro se oporavlja na traumatologiji karlovačke Opće bolnice i za sada se ne očekuju komplikacije.

Nešto kasnije, Hina je ispravila prvobitnu informaciju. U izvještavanju o posljedicama izgreda Torcidaša sinoć u Desincu došlo je do nesporazuma u komunikaciji novinara i kirurga, te se uspostavilo da mladi muškarac s prostrijelnom ranom potkoljenice nije policajac već navijač Hajduka s područja Splita, izvijestila je agencija.

Pucnjava na autocesti između policije i Torcide Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Dežurni kirurg Suad Crnica rekao je da je pacijent s ozljedom noge stigao u subotu u 22.45, da je stabilno i izvan životne opasnosti, te da se "ne očekuju komplikacije, iako su i one moguće”.

"Riječ je o mlađoj osobi koja dobiva sve aktivne mjere liječenja i ne očekujemo da bi oporavak bio kompliciran, jer prostrjelom nije zahvaćena ni kost ni vitalne strukture”, rekao je Crnica i naglasio da će se tek za dan dva moći kvalificirati je li ozljeda 'teška tjelesna' ili samo lakša, za sada je granična.

Riječ je o pacijentu koji je ranu zadobio na autocesti kod odmorišta Desinec u intervenciji izgreda navijača Hajduka koji su se vraćali s derbi utakmice Dinama i Hajduka. Policija je izvijestila da je policija "upotrebom sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, odbijala napad na sebe", te da su ranjena dva napadača i desetak policajaca, te da nitko nije u životnoj opasnosti.

  • +40
Sukob Torcide s policijom kod odmorišta Desinec Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list iz zagrebačke policije, čekalo se nadležnog tužitelja iz Državnog odvjetništva da obavi očevid, a prema također neslužbenim informacijama, na cesti je nakon nezapamćenog okršaja u kojem je policija uporabila i vatreno oružje, bio veći broj čahura.

Čišćenje je nešto poslije 9 sati bilo pri kraju i obavljale su se pripreme za postupno puštanje prometa. Hrvatski autoklub je izvijestio da je autocesta za sav promet ponovno otvorena u 10 sati. Odmorište Desinec ostat će zatvoreno do daljnjega.

Za 14 sati zakazano je izvanredno obraćanje zagrebačke policije. Na konferenciji za novinare govorit će zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost Damir Barić, načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić, načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović i zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Velikoj Gorici Dražen Diklić.

Uz njih će biti i zapovjednik Jedinice specijalne i interventne policije Mario Bencek, voditelj Odjela za obradu organiziranog kriminaliteta Midhad Arifović i voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti.

Noćašnji policijski sažetak događaja pročitajte ovdje.