BURNO UOČI DERBIJA

Torcida odbila ući na maksimirski stadion, zna se i razlog takve odluke; policija na sjeveru pokupila pirotehniku, ali nije spriječila bakljadu

21.05.2022 u 20:41

Bionic
Reading

Uoči utakmice 36. kola HT Prve lige između Dinama i Hajduka nije moglo bez problema

Prvo je na maksimirskom stadionu zagrebačka policija u subotu tijekom sigurnosnog pregleda stadiona ispod sjeverne tribine pronašla pirotehnička sredstva, točnije pet cijelih baklji, 18 rezanih baklji i 31 stroboskop.

'Takvim oblikom preventivnog rada i mjerama osiguranja, policija omogućuje sigurnije odigravanje nogometne utakmice, kao i boravak svih osoba na samom stadionu te uvelike doprinosi suzbijanju eventualnog drugog protupravnog ponašanja', izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

No to nije spriječilo da Boysi na sjeveru za vrijeme utakmice zapale nekoliko baklji.

No bilo je problema i na suparničkoj strani. Torcida se nije pojavila na jugu. Razlog? Njih dvije tisuće je ostalo ispred stadiona, jer im nisu dopustili unošenje transparenata i navijačkih rekvizita poput bubnjeva, megafona...

Podsjećamo, na zadnjem zagrebačkom derbiju početkom prosinca Torcida je imala veliki transparent 'Mrzin Dinamo'. Prije toga razgovarali su članovi uprave Dinama i Hajduka, rekli su da neće biti provokativnih transparenta.

Na pregledu prije utakmice na tom je transparentu pisalo 'Volim Hajduk', ali je s unutarnje strane bilo ušiveno 'Mrzim Dinamo', što su izvjesili za vrijeme derbija, piše 24sata.hr.

Iz Dinama su bili zgroženi i poručili da se takav propust više neće ponoviti.

'Transparent 'MRZIN DINAMO' je unesen na prijevaran i podmukao način, pri čemu su službene osobe Hajduka iskoristile dobronamjernost GNK Dinamo kao organizatora utakmice, koji je poštujući našeg jučerašnjeg protivnika dozvolio unošenje drugačijeg navijačkog transparenta, a ne ovog uvredljivog sadržaja. Ono što je sasvim SIGURNO JE TO DA U BUDUĆIM UTAKMICAMA između Dinama i Hajduka pripadnici navijačke skupine Torcida neće više moći unijeti niti jedan svoj transparent i poruku na naš stadion', napisali su tada.

Tako je izostao navijački okršaj na tribinama bez kojeg derbi nije potpun.

  • +45
Dinamo - Hajduk, 36. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL