nezapamćeni zločin

Očevid na mjestima likvidacija u Šibeniku nastavljen i jutros, policija će uskoro otkriti pojedinosti četverostukog ubojstva

31.01.2021 u 10:25

Bionic
Reading

Cijelu noć trajao je očevid četverostrukog ubojstva koje je jučer potreslo šibensko područje, a isti je nastavljen i jutros. Policija će rezultate objaviti tijekom dana, potvrdio je glasnogovornik PU šibensko-kninske Šime Pavić

'U Ražinama i u Vodicama gdje su pronađena tijela završen je očevid te ćemo uskoro objaviti rezultate', kazao je za Šibenik.in Pavić.

Video: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U nazapamćenom četverostrukom ubojstvu u Vodicama automatskim oružjem Branko Koloper, vlasnik tvrtke Matkol u stečaju, u Šibeniku likvidirao je bračni par Marija i Radojku Danek te Tonija Šparadu, a u Vodicama izvršnog direktora maloprodajnog lanca Djelo, Tedija Slamića.

Video:Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Počinitelj je sa žrtvama bio u poslovnom odnosu. Ubijena Radojka Danek bila je stečajna upraviteljica Koloperove tvrtke Matkol, ali i šibenska gradska vijećnica iz redova HDZ-a.

Prema pisanju medija supružnici Danek i Šparada ubijeni su u šibenskim Ražinama, gdje Koloper imao proizvodni pogon. Nakon što ih je izrešetao 'kalašnjikovom' odvezao se do Vodica gdje je pucao u Slamića ispred njegova dućana.

  • +3
Očevid u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šire gradsko područje cijelo popodne bilo je pod opsadom policije jer je Koloper nakon ubilačkog pohoda pobjegao u svom terencu. U potragu su bili uključeni svi rodovi policije, uključujući splitske specijalce i pomorsku policiju.

Prema pisanju portala Šibenski.hr, Koloper je smatrao Slamića odgovornim za propast svoje nekad uspješne firme. Kad je 'Djelo' otvaralo lance svojih trgovina, dogovoreno je da će kupovati njegove pekarske proizvode. Cijela je priča dobro krenula, no onda je došlo do problema i trgovački lanac više nije plaćao Koloperu isporuke.

Video: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dug se gomilao, a upućeni govore da je onda Koloper sa Slamićem dogovorio da dug kompenziraju u brašnu., No, ispalo je na kraju da je brašno imalo veću cijenu nego završni pekarski proizvod pa se nakon nekog vremena ispostavilo da je 'Matkol' dužan 'Djelu' preko pola milijuna kuna. Naravno, ovi su mu blokirali tvrtku, a nakon 120 dana FINA je pokrenula stečaj zbog duga koji se popeo na 831.702 kune.

  • +7
Očevid na sporednom putu između Vodica i Tribunja Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Nije to bio jedini dug 'Matkola' jer se pisalo nakon otvaranja stečaja da je dužan i Poreznoj upravi, OTP banci skoro tri milijuna kuna, Hrvatskim šumama, Tržnicama Šibenik, Zavodu za javno zdravstvo, Zelenom gradu itd.

Posljednji članci objavljeni na lokalnim portalima govorili su o tome da je Skupština vjerovnika, u srpnju 2019. godine, na prijedlog stečajne upraviteljice Danek odlučila da će na bubanj otići sva imovina i to šest nekretnina, deset Matkolovih vozila, sva osnovna sredstva i tri rashladne vitrine.