PRIPREME ZA IZBORE

Očekivano: Odbjegli Mostovci idu na listu sa Škorom

01.06.2020 u 15:40

Bionic
Reading

Nakon što su Slaven Dobrović, Ružica Vukovac i Vlado Marić napustili Most, stigla je i vijest o kojoj se šuškalo duže vrijeme - na izbore idu na listi domovinskog pokreta Miroslava Škore

Nove akvizicije Škoro će predstaviti na press konferenciji u utorak te objaviti da će saborski zastupnik Slaven Dobrović, vijećnica u Skupštini Brodsko-posavske županije Ružica Vukovac i vijećnik u Gradskoj četvrti Maksimir-Zagreb Vlado Marić zajedno s njim na parlamentarne izbore.

Podsjetimo, svoje troje do sada je djelovalo u redovima Mosta. Dobrović, inače bivši Mostov ministar zaštite okoliša, stranku je napustio prije dva tjedna.

'Most je bio sjajna prilika za mijenjati Hrvatsku nabolje, međutim ujedno i veliki izazov za brzo učenje, pravilno biranje prioriteta i suradnika, a naročito za ustrajnost u tome da nas klijentelističke mreže ne zahvate i uvuku u svoj svijet. Svijet nebrige za javno i lagode za vlastito, toliko zastupljen u hrvatskoj politici. Tijekom sudjelovanja u dvije vlade u manje od godinu dana ukupnog netehničkog mandata napravili smo dosta toga dobroga pa s ponosom i zahvalom gledam na Mostov trag u hrvatskoj politici. Danas, nakon tri godine u oporbi, poslije nekih dobrih i loših faza, Most se u upravljačkom smislu usko sveo na predsjednika i tajnika uz snažan pad unutarnje demokratičnosti i izostanak toliko nužnog dijaloga u formalnom i neformalnom smislu', napisao je tada Dobrović.

Negdje u isto vrijeme Most su napustili i Ružica Vukovac i Vlado Marić.