DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO TVRDI

Djeca s Paga su 2014. trebala biti oduzeta roditeljima, ali je Centar povukao tu mjeru

04.03.2019 u 14:13

Bionic
Reading

Djeca s Paga koje je otac bacio s pet metara visokog balkona se oporavljaju, a pred istražiteljima je veliki posao. Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru kazao je kako će ispitati četvero svjedoka među kojima su i djeca koja su bila žrtve

Glasnogovornik ŽDO-a u Zadru Berović također je kazao kako će okrivljenika prebaciti u Zagreb na psihijatrijsko vještačenje, javljaju 24sata.hr.

ŽDO je dostavilo rješenje o provedbi istrage protiv 54-godišnjaka zbog četiri kaznena djela pokušaja teškog ubojstva, to rješenje ide okrivljeniku i njegovom branitelju, koji imaju pravo u roku od osam dana podnijeti žalbu na to rješenje, žalbu rješava sudac istrage u Zadru - rekao je Berović i dodao kako je odvjetniku oca koji je djecu bacio s balkona rješenje dostavljeno, ali ne zna je li ga zaprimio.

Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić kazao je kako je 2014. postojala mjera da se djecu oduzme roditeljima, ali ta odluka je brzo povučena bez konkretnih razloga.

'Radilo se o privremenoj mjeri kojom su djeca, najstarija kćer i dvije mlađe, jer tada nisu imali druge djece, bila oduzeta obitelji i bilo je određeno da će biti dodijeljene Centru za socijalnu skrb ili nekoj od udomiteljskih obitelji. U veljači 2014. povučen je takav prijedlog i obustavljen je postupak. U odluci koju sam ja vidio uopće se ne navode razlozi povlačenja, ali ju je Centar povukao', rekao je Klarendić medijima.

Dodao je i da su roditelji bili osuđivani za zanemarivanje djece 2013. godine te da se pod tim smatra 'odgoj, obrazovanje, higijena te vrijeđanje'.