slučaj s paga

Milas Klarić: Murganić je nekompetentna

03.03.2019 u 18:55

Bionic
Reading

Bivša pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić komentirala je tragični slučaj na Pagu gdje je otac bacio četvero djece s prvog kata. Uoči sutrašnjeg sastanka Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb u Zadru na kojem će najvjerojatnije ravnateljica biti smijenjena, Milas Klarić je kazala da je Murganić nekompetentna

'Ravnateljica će biti smijenjena jer ministrica treba naći pedra, a to ne bi trebala biti ona po njenoj procjeni. Ministrica je rekla da je sustav zapušten, to je ocjena od vremena bivše ministrice koja je svojevremeno priznala da ne zna ništa o resoru koji vodi, moja je procjena da sadašnja zna još manje", rekla je Milas Klarić dodavši da je ministrica je posve nekompetentna za posao koji obavlja'.

Navela je da se Murganić s premijerom svesrdno trudila uništitit neovisne institucije za zaštitu djece, poput Pravobraniteljice za djecu i da radi radi suprotno onome što bi trebala.

'Većina Centara treba raditi po Obiteljskom zakonu, a Vlada se trudi od početka mandata ukinuti zakon po kojem djelatnici rade. Djelatnici Centa nemaju edukaciju, suci nemaju edukaciju, sustav jest zapušten. Netko bi trebao odgovarati, a kad kažem netko, to je prvenstveno ministrica', komentirala je Milas Klarić u Dnevniku N1 televizije.