ZLATKO HASANBEGOVIĆ

'HDZ-ovi obrasci suradnje s Bandićem nama nisu prihvatljivi'

27.06.2017 u 11:31

Bionic
Reading

Zlatko Hasanbegović ne očekuje da će u četvrtak biti konstituirana zagrebačka Gradska skupština jer ozbiljni pregovori nisu ni počeli, a odbacio je kritike da je riječ o političkoj trgovini.

Lista Brune Esih na kojoj je i Hasanbegović, ima pet vijećnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te u svojim rukama drži ključeve većine.

"Konstituiranje Skupštine mi se ne čini realnim s obzirom na to da ozbiljni pregovori nisu počeli, niti mogu biti završeni za par dana", kazao je Hasanbegović u utorak, javlja N1.

Naglasio je da je promjena imena Trga maršala Tita bila ključan preduvjet za početak razgovora i sada će konkretno razgovarati o modalitetu i načinu konstituiranja Skupštine.

'Stari obrasci suradnje s Bandićem kakve je primjenjivao HDZ, nama nisu prihvatljivi", poručio je Hasanbegović.

Smatra da će unatoč svemu biti "moguće surađivati s HDZ-om jer je riječ o načelnoj suradnji oko konkretnih stvari . Tvrdi da članovi liste Brune Esih nisu sektaši, niti politikanti, nego odgovorni političari.

Kazao je da će se o predsjedniku Skupštine razgovarati, ali da to nije uz fokusu njihova interesa. Odbacio je kritike da je riječ o političkoj trgovini, već je, kako je kazao: riječ "o načelnom i vjerodostojnom zastupanju političkih stavova i nadam se birači prepoznaju da politika nije samo trgovina, već da iza nje trebaju stajati i politika načela".