nizozemska

Oboljeli od Covida-19 bit će smješteni na lokaciji Eurosonga

30.03.2020 u 14:27

Bionic
Reading

Eurosong je jedan od kulturnih događaja koji su postali žrtavama pandemije koronavirusa, a sada će lokacija na kojoj se trebao održati biti iskorištena za prihvat oboljelih od Covida-19, potvrđeno je u ponedjeljak

Lokacija, Rotterdam Ahoy arena, objavila je na svojoj stranici na internetu da je napravljen prostor za 88 pacijenata s mogućnošću povećanja kapaciteta na 680 kreveta.

Šezdesetpeto natjecanje za najbolju pjesmu Europe, Eurosong, trebalo se održati u svibnju na toj lokaciji, ali je otkazano zbog pandemije.

Zasad se ne zna hoće li se Eurosong iduće godine održati u tom nizozemskom lučkom gradu.

U Ahoy areni također se mogu smjestiti pacijenti koji nemaju koronavirus, ali nemaju gdje biti na bolničkom liječenju zbog prepunih bolnica uslijed pandemije, što je moguća situacija zbog koje je grad Rotterdam odredio nekoliko lokacija na kojima će biti uspostavljene klinike.

U međuvremenu je nizozemska obalna pokrajina Zeeland zabranila u ponedjeljak ostanak turista preko noći. Svim posjetiteljima naloženo je napuštanje smještaja do 12 sati u ponedjeljak, priopćile su lokalne vlasti.

Ta odluka bit će na snazi barem do 10. svibnja. Nizozemsku jugozapadnu obalnu pokrajinu posebice vole njemački turisti, koji čine 4 milijuna od otprilike 10 milijuna godišnjih posjetitelja.

Zeeland strahuje da bi njegov zdravstveni sustav mogao biti preplavljen. 'Mi ne bismo mogli pomoći u slučaju priljeva turista kojima je potrebna medicinska pomoć'.