DOMOVINSKI RAT

Obljetnica akcije Maslenica

21.01.2011 u 16:46

Bionic
Reading

Budnicom Gradske glazbe ulicama Poluotoka jutros je u Zadru započelo trodnevno obilježavanje 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije Maslenica

Program je nastavljen na Gradskom groblju ispred Središnjeg križa gdje su položeni vijenci za sve pale branitelje. U 18 sati, u zadarskom HNK najavljena je promocija knjige 'Koracima istine u nadu' Udruge Žene u Domovinskom ratu.

Obljetnica akcije Maslenica održat će se tijekom sljedeća dva dana, pa će se, osim u Zadru, do nedjelje obilježiti i u općinama Novigrad, Jasenice, Posedarje i Starigrad, na čijem se prostoru i odvijala.

Program traje tri dana kako bi se naglasio značaj ove akcije u Domovinskom ratu kojom je oslobođeno zadarsko zaleđe, a spojeni su i hrvatski sjever i jug. Glavna svečanost održat će se 22. siječnja, na sam dan kada se odigrala akcija Maslenica.

Tada će se položiti vijenci u Kašiću i Islamu Latinskom, a u crkvi Sv. Frane u Podpragu održat će se sveta misa. Akcija Maslenica obilježit će se i Memorijalnim maratonom Maslenica-Posedarje-Novigrad. Za nedjelju je u Bibinjama zakazan tradicionalni malonogometni turnir.