DORH IZVJESTIO

Objavljeni detalji tučnjave u Vinkovcima u kojoj je teško nastradao mladić

28.08.2018 u 19:06

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru objavilo je priopćenje s detaljima kobne večeri kada je u Vinkovcima brutalno pretučen mladić iz Andrijevaca. Mladiće se još uvijek bori za život u osječkom KBC-u

'Postoji osnovana sumnja da je 22. kolovoza 2018. u 01,42 sati u Vinkovcima prvookrivljenik; nakon što je prethodno sa svojim prijateljima (od drugookrivljenika do šestookrivljenika) i tri prijavljena maloljetnika, radi osvete zbog prethodnog sukoba u Rokovcima, putem društvene mreže dogovorio fizički obračun sa sedmookrivljenikom i osmookrivljenikom, žrtvom i drugom dvojicom prijavljenih maloljetnika, u cilju da teško povrijedi mušku osobu (1997.) koja je bila u društvu sedmog i osmog okrivljenika.

Osnovano se sumnja da je stisnutom šakom tom muškarcu zadao udarac u predjelu lica pri čemu je ovaj pao na tlo i zatiljkom udario u betonsku podlogu te zadobio teške i po život opasne ozljede. Preostali okrivljenici, osnovano se sumnja, sudjelovali su u navedenoj tučnjavi odnosno međusobno su si zadavali udarce nogama i rukama te stojeći u neposrednoj blizini pružali podršku članovima svoje grupe u obračunu sa suprotstavljenom grupom.

Postoji osnovana sumnja da je ispitani maloljetnik (2001.) tijekom navedene tučnjave, u cilju da teško tjelesno ozljedi drugog maloljetnika (2001.), zadao mu dva udarca u glavu, uslijed kojih je ovaj pao na tlo, nakon čega gdje mu je zadao još pet udaraca nogom u predjelu desnog ramena i leđa zadavši mu tjelesne ozljede.

Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja prvookrivljenika, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage za mladež Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv navedenog okrivljenika (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage odbio i okrivljeniku odredio mjere opreza iz čl. 98. st. 2. t. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku, pa je protiv tog rješenja podnesena žalba.

Protiv ispitanog maloljetnika je, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac za mladež Općinskog suda u Vukovaru nakon ispitivanja odredio mjere opreza iz čl. 98. st. 2. t. 1. i 5. Zakona o kaznenom postupku', priopćeno je iz Državnog odvjetništva u Vukovaru.