KOSTARIKA

Objavljene pojedinosti drugog čuda Ivana Pavla II.

06.07.2013 u 09:53

Bionic
Reading

Žena iz Kostarike koja je bolovala od potencijalno smrtonosnog proširenja krvnih žila u mozgu kaže da je čula glas pokojnog pape Ivana Pavla II koji ju je izliječio, što je u petak kao čudesno ozdravljenje priznao sadašnji papa Franjo

Pokojni papa Ivan Pavao II bit će proglašen svetim, rekao je Vatikan u petak objavljujući da je papa Franjo potvrdio drugo čudo koje se pripisuje poljskom papi koji je vodio katoličku crkvu od 1978. do 2005. godine.

Kardinali i biskupi članovi Kongregacije za kauze svetaca prihvatili su drugo čudo nakon onog koje je omogućilo Papinu brzu beatifikaciju 1. svibnja 2011. godine. Ivanu Pavlu II već je bilo priznato prvo čudo, čudesno izlječenje francuske redovnice, sestre Marie Simon-Pierre Normand, redovnice oboljele od Parkinsonove bolesti.

Po pravilima katoličke crkve obično se za proglašenje svetim zahtijeva potvrda dva čuda. U Vatikanu su u petak objavili da će pojedinosti o drugom čudu, neobjašnjivom izlječenju žene iz Kostarike koja mu se molila za pomoć u izlječenju na dan njegove beatifikacije, biti naknadno objavljene.

Novinarima je u administrativnom uredu Katoličke crkve u San Joseu podijeljena pisana izjava Floribethe More koja danas ima 50 godina. Ona kaže da joj je nakon teških glavobolja dijagnosticirana potencijalno smrtonosna aneurizma u mozgu 14. travnja 2011. godine i da je iz bolnice puštena kući uz upozorenja da bi mogla umrijeti u roku od godinu dana.

Ona kaže da je 1. svibnja kod kuće gledala misu u povodu beatifikacije Ivana Pavla II, pomolila se papi za ozdravljenje a kad se probudila pogled joj je pao na njegovu fotografiju koju je imala na televizoru.

"Probudila sam se i čula glas koji mi je rekao - 'ustani'. Bila sam sama a kod sebe sam imala izrezak iz novina o obilježavanju papinstva Ivana Pavla II. 'Stavila sam tako komad novina pred sebe, ponovo sam začula 'ustani', vidjela sam njegovu fotografiju kako stoji raširenih ruku i začula glas 'ne boj se' pa sam odgovorila 'Da Gospodine'.

Nakon nekoliko dana otišla je na kontrolu i aneurizma je nestala. Neurokirurg koji ju je liječio kaže da Floribethi Mori nije rekao da ima samo mjesec dana života i da je prognozirao da ima samo dva posto vjerojatnosti da joj se u roku od dvije godine dogodi smrtonosan izljev krvi u mozak.

Međutim on kaže da nema objašnjenja za nestanak aneurizme. 'To što smo utvrdili je izuzetno, nevjerojatno...tijekom svoje karijere nisam vidio nešto takvo', dodao je.