PAD BOEINGA 737 U RUSIJI

Objavljena snimka razgovora pilota i kontrole leta prije pada

20.03.2016 u 10:22

Bionic
Reading

Ruski Life News objavio je audiozapis, koji je navodno zabilježila kontrola leta, posljednjih riječi koje je izrekao pilot Boeinga 737 u vlasništvu tvrtke Fly Dubai koji se srušio u Rostovu na Donu, prilikom čega je živote izgubilo 62 ljudi

Na audiozapisu čuje se razgovor posade s kontrolorima tijekom kojega pilot u nekoliko navrata pita - 'Je li se vrijeme poboljšalo?'.

Tijekom razgovora nije bilo nikakvih znakova koji bi upućivali na to da su pilot i kopilot, uznemireni ili u panici. Ipak, mala se nervoza mogla naslutiti kada su se spustili na visinu od oko 2.000 stopa.

Zrakoplov je, podsjetimo, promašio pistu aerodroma u Rostovu na Donu za oko 250 metara pri drugom pokušaju slijetanja, nakon što se od prvog u posljednji trenutak zbog loših vremenskih uvjeta odustalo. Avion je jednim krilom navodno zapeo za tlo, nakon čega se raspao.


Na snimci nadzorne kamere, koja se pojavila nekoliko sati nakon prvih izvješća o nesreći, do koje je došlo u subotu u 3:50 ujutro po lokalnom vremenu, vidjela se vatrena kugla koja se stvorila pri samom padu.

U međuvremenu se pojavila još jedna snimka na kojoj se iz sasvim drugog kuta vidi pad, a premda je snimljeni materijal slabije kvalitete, dio ruskih medija tvrdi kako se da zaključiti da je letjelica bila u plamenu i prije dodira s tlom što bi moglo dovesti do obrata u istrazi, koja se zasad koncentrirala na tri scenarija - loše vremenske uvjete, pilotovu grešku ili tehnički kvar.