podrška apelu žrtve za istinom

Obitelji zatočenih i nestalih branitelja o vukovarskom prosvjedu: Plemenita ideju koju politički krugovi pretvaraju u bojno polje

10.10.2018 u 10:45

Bionic
Reading

Iz Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja (SUOZNHB) objavili su u srijedu da neće organizirati sudjelovanje svojih članova na skupu 13. listopada u Vukovaru na kojem će se prosvjedovati zbog nedovoljnog rada institucija na procesuiranju ratnih zločina, ali zahvaljuju svima 'koji će dati iskrenu podršku apelu žrtve za istinom i pravdom'

"Svjedoci smo jedne plemenite ideje koju različiti interesni i politički krugovi danima pretvaraju u bojno polje i poligon za osobne ili skupne promocije i obračune", navodi u priopćenju predsjednica Saveza Ljiljana Alvir i ističe kako se time čini šteta žrtvama i nanosi nova bol njihovim obiteljima.

Zbog toga će, kaže, obitelji žrtava i nestalih hrvatskih branitelja sami odlučiti o svom sudjelovanju na skupu.

"Molimo sve plemenite ljude koji su poziv na skup shvatili kao domovinsku dužnost prema žrtvi da se 13. listopada tako i ponašaju", zaključuje Ljiljana Alvir.

Prosvjed organizira Grad Vukovar na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom kao glavnim inicijatorom skupa, na kojemu se očekuje da će zbog nedovoljnog rada nadležnih institucija na procesuiranju ratnih zločina prosvjedovati najmanje 15.000 ljudi.