ACM STEPHANIE

Obitelj Milda osnovala Zakladu za Arnold-Chiari malformaciju

17.12.2013 u 20:27

Bionic
Reading

Osnovana je Zaklada za Arnold-Chiari malformaciju ACM Stephanie, a zakladnici su Anita i Ivica Milda. Njihova je kćerkica Stephanie uspješno operirana u listopadu prošle godine u SAD-u. Nedavni pregled kod dr. Davida Frima u Chicagu pokazao je odlične nalaze i unio puno optimizma, kako u obitelj Milda tako i u sve obitelji čija djeca boluju od ACM-a

Nakon višemjesečnog birokratskog postupka Anita i Ivica Milda krajem studenoga dobili su sva potrebna rješenja nadležnih državnih institucija za početak djelovanja Zaklade čiji je osnovni cilj doprinos liječenju ove rijetke, teške i u potpunosti neizlječive bolesti prema vrhunskim svjetskim standardima u Hrvatskoj, ali i buduće proširenje djelatnosti na liječenje rijetkih tumornih oboljenja mozga.

Kroz rad namjera Zaklade je stipendiranje mladih liječnika za specijalizaciju u inozemstvu, pomaganje liječnicima pri pribavljanju skupe stručne literature, pomoć i doprinos znanstvenom istraživanju bolesti Chiari malformacije kao takve, pomaganje oboljelima i sufinanciranje operacija vezanih za područje mozga, a povezanih s Chiari malformacijom i sudjelovanje u pomoći bolničkim ustanovama u pribavljanju suvremene tehnološke opreme potrebite za područje neurologije, a sve u skladu s odobrenim Statutom i Pravilnikom Zaklade ACM Stephanie.

Upraviteljica Zaklade ACM Stephanie Anita Milda će u četvrtak, 19. prosinca, prilikom predaje donacije Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar predstaviti vizualni identitet Zaklade i ukratko iznijeti plan rada za 2014. godinu i dugoročne ciljeve.