vrijeme

Obilnije oborine i krajem dana, no kiša će uskoro konačno prestati: Pročitajte vikend prognozu DHMZ-a

30.09.2022 u 11:19

Bionic
Reading

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, ponegdje izraženijim, vrijeme je koje Državni hidrometeorološki zavod prognozira za petak

Obilnije oborine ponovno su moguće krajem dana i u noći na subotu, osobito na sjevernom Jadranu te gorskim krajevima. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, kratkotrajno u okretanju na sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23, na Jadranu od 20 do 25 °C.

U subotu djelomice sunčano. Uz prolazno više oblaka još prijepodne mjestimice malo kiše, ponajprije u gorju, dok su lokalni pljuskovi mogući poslijepodne, uglavnom na istoku. Na Jadranu promjenljivo, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima, ponegdje izraženijim, vjerojatnije u noći te u prvom dijelu dana.

  • +21
Poplava u Rijeci Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju povremeno jak. Na Jadranu umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 11 do 15, na Jadranu između 16 i 21 °C. Najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

U prvom dijelu ponedjeljka u unutrašnjosti uz više oblaka može pasti malo kiše. Vjetar slab, u ponedjeljak povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, a na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak, ujutro uz obalu bura. Jutarnja temperatura u manjem padu, danju u nedjelju toplo, od ponedjeljka također manji pad temperature zraka, osobito na kopnu.