uhićenja u rijeci

Obersnel brani pročelnicu: 'Nadam se da istragu nije radio KPMG'

04.04.2023 u 17:06

Bionic
Reading

Bivši riječki gradonačelnik Vojko Obersnel komentirao je novu akciju Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u kojoj je uhićeno pet osoba, među kojima je i Đuro Horvat, vlasnik tvrtke Tehnix.

U fokusu istrage je sortirnica prikupljenog otpada u Mihačevoj Dragi u Rijeci koja je izgrađena prije godinu dana, ali nije još počela s radom. Bivši riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, gostujući na N1 Televiziji, rekao je da ga nikakva tijela nisu kontaktirala zbog ovog slučaja, niti ga je bilo tko tražio bilo kakvu informaciju, a pri tom misli na policiju, DORH ili Ured europske tužiteljice.

'Iznenađen sam jutrošnjim događanjima. Taj projekt je bio predmet kontrole brojnih tijela i nitko dosad nije našao nikakve nepravilnosti.', rekao je Obersnel koji je komentirao i to postoji li mogućnost da se on sam nađe pod lupom interesa policije.

'Nakon 21 godine bavljenja politikom, to nije nikakvo iznenađenja, ne bi bio prvi put, a nadam se da bi bilo zadnji put da budem predmet interesa neke istrage. Međutim, nikad u karijeri nisam imao problema ili dokaza da sam radio bilo što što je nespojivo sa zakonom', kazao je. Obersnel je dodao i kako su pročelnica Irena Milićević te direktorica Čistoće Jasna Kukuljan njegove dugogodišnje suradnice u koje, kako je rekao, ima apsolutno povjerenje i s kojima je realizirao brojne projekte.

  • +11
Pretres pred kućom Đure Horvata Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Obje su pouzdane i odgovorne osobe i ne vjerujem da su bile uključene u bilo kakve nezakonite radnje i vjerujem da će se to dokazati.', rekao je Obersnel. Dodao je da se DORH nije proslavio s dosadašnjim postupcima, a vjeruje da se ta praksa neće promijeniti ni s europskim tužiteljima.

'Nadam se da istragu nije radio nekakav KPMG ili Kamal ili kako se zovu ti stručnjaci koji rade za ta tijela', dodao je.