MILJENIĆ U DNEVNIKU HTV-A

O Milanoviću, protukandidatima i kako će SDP dovesti do pobjede na parlamentarnim izborima

25.09.2016 u 20:19

Bionic
Reading

Nakon prvih informacija o sukobu poslije kandidature, govori se da je Orsat Miljenić odabrani Milanovićev nasljednik, a kritičari podsjećaju da je on bio ministar pravosuđa za čijeg je mandata donesen sporni Lex Perković. O unutarstranačkim izborima u SDP-u govorio je Miljenić u Dnevniku HTV-a

'Što više kandidata, to bolje. Sve je bolje nego jedna stranka, jedan kandidat. Svi su kandidati dobri, no mislim da ja stranku mogu dovesti do pobjede na parlamentarnim izborima', rekao je Orsat Miljenić o tome da se za vodeće mjesto u stranci javilo već osam kandidata.

'U ovome trenutku ja to ne mogu reći zato što ćemo donositi odluku kad se ona približi. Smatram da je zdravo za svaku stranku, i za SDP, da se u određenim izbornim ciklusima okuša sama, da se testiramo pred biračima i onda da se nakon toga dogovorimo - mi koji dijelimo iste vrijednosti i koji se možemo dogovoriti oko programa', odgovorio je Miljenić.

Budući da mu se na teret stavlja službeni staž u SDP-u koji je tek godinu dana Miljenić je kazao da je za njega SDP - vrijednosti i ljudi. 'Otkad znam za sebe socijaldemokratske vrijednosti su moje vrijednosti. Aktivno sam to zastupao, branio još od Račanove vlade čiji sam bio član do sada. A sada sam odlučio ući u SDP', rekao je.

Govoreći o "lex Perkoviću" kazao je da je to jedna priča koja je bila tehnički pogrešna. Ušli smo u jednu raspravu s Europskom komisijom, vidjeli smo kamo to vodi, promijenili smo zakon i priča je završena. Međutim, i u toj priči ono što je bitno, vodili smo cijelo vrijeme računa da država ne trpi nikakvu štetu.

'Milanović ni zbog sebe ni zbog stranke ne smije sudjelovati u ovoj kampanji. Mi smo ljudi koji ostaju, on je otišao', zaključio je Miljenić u razgovoru za HTV.