BITKA ZA ZAGREB

Nude se 263, a zatražene 284 taksi dozvole

10.02.2011 u 15:40

Bionic
Reading

U roku od petnaestak dana gradonačelnik Zagreba Milan Bandić trebao bi donijeti odluku o tome koji će nove taksi tvrtke stići na gradske ulice

Naime, komisija koja je bila zadužena za provođenje natječaja za taksi koncesije završila je danas s pregledavanjem pristigle dokumentacije i utvrdila da će se za 263 dozvole natjecati tri tvrtke Koste Minovskog (Cammeo Zagreb, Modena d.o.o. i Oliva d.o.o.) koji je zatražio 150 dozvola, Eko prijevoz (tražili su 50 dozvola), Metropola auto (5 dozvola). Uz njih prijave je podnio i jedan dio postojećih taksista koji bi želio proširiti djelatnost, ali i novih koji žele samostalno nastupiti na tržištu.

'Ukupno je zatraženo 284 dozvole. U roku od petnaeset dana svi kod kojih smo uočili nekakve nedostatke morat će iste ukloniti, a nakon toga gradonačelnik donosi odluku. Najveći problem je trenutno što sve tvrtke zajedno imaju svega 120 vozača

Zakon kaže da na jedno vozilo mora biti jedan vozač, ali da bi posao bio isplativ vozilo moraju voziti bar dva čovjeka, a uz to imate i godišnje odmore i moguća bolovanja', ističe Mijo Bezer iz gradskog ureda za promet.

Nakon što se provjeri jesu li uočeni nedostaci ispravljeni odluku o ulasku na taksi tržište donosi Bandić koji je svom kontrolnom uredu ovih dana naložio da pročešlja poslovanje Cammeo Taxija. Minovskog, koji je javno kazao kako će voziti za 20 kuna prvih pet kilometra i bez startnine, istražuje i Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci zbog navodne utaje poreza od 586.000 kuna.

Utvrdi li se da Minovski ne može nabaviti potvrdu da nije ništa dužan državi lako bi se moglo dogoditi da njegova tvrtka ne provoza Citroene C5 ulicama Zagreba.