REAGIRANJE DAMIRA NOVOTNYJA

Novinar Damir Petranović iznosi insinuacije i neistine o meni

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 22.12.2015 17:25
  • Objavljeno 22.12.2015 u 17:25
Damir Novotny

Damir Novotny

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Na kolumnu novinara Damira Petranovića pod naslovom 'Teški jadi Damira Novotnyja i ekonomskih posvuduša', objavljenu u rubrici Komentari tportala, stiglo je reagiranje Damira Novotnyja koje u cijelosti objavljujemo

'Novinar Damir Petranović, komentator tportala, je 21. prosinca 2015. objavio autorski tekst pod nazivom 'Teški jadi Damira Novotnyja i ekonomskih posvuduša'.

Autor u svom komentaru iznosi brojne insinuacije, poluinformacije i neistine koje ne samo da štete mome ugledu već i ugledu kolega ekonomista koji sudjeluju u javnoj raspravi o izlascima iz gospodarske krize. Netočne su i neprovjerene prije svega biografske činjenice koje autor iznosi, a potpuno neistinite tvrdnje o povezanosti moga članstva u jednoj parlamentarnoj političkoj stranci s poslovima poduzeća u kojima sam radio ili još uvijek radim.

Posebno su neprovjerene i neistinite tvrdnje o uzrocima poteškoća u poduzećima u kojima sam ranije radio, budući da su njihove poteškoće nastale kada sam već napustio ta poduzeća.

Jednako tako je neistinita i skandalozna tvrdnja u vezi financiranja poslovnih operacija Fikreta Abdića. Komentator je prije objavljivanja ovog autorskog članka morao, kako to pravila novinarske struke i nalažu, provjeriti činjenice prije svega u direktnoj komunikaciji sa mnom. Zbog svega ovoga ću biti prisiljen, suprotno dosadašnjem osobnom uvjerenju, zatražiti zaštitu od strane suda', navodi se u demantiju koji potpisuje Damir Novotny.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!