eskalacija sukoba

Novi zračni napad u Iraku, Amerikanci tvrde da ga nisu izveli

04.01.2020 u 07:49

Bionic
Reading

Eskalacija između Sjedinjenih Država i Irana nastavila se u subotu novim američkim napadom na pro-iranske snage u Iraku, uoči pokopa iranskoga generala Kasema Sulejmanija, prenose agencije

Kako navodi AFP, ubrzo nakon što je američki predsjednik Donald Trump ustvrdio da ne želi rat s Iranom, američke su snage ponovno izvele zračni napad u Iraku.

U napadu na konvoj Jedinica narodne mobilizacije, pro-iranske paravojne skupine, sjeverno od Bagdada "bilo je poginulih i ranjenih", izvijestio je policijski izvor.

Kako prenosi Reuters, u napadu je poginulo šest osoba, a tri su ranjene, izvijestili su irački vojni izvori. Dva od tri vozila iz konvoja su izgorjela. Prema istom izvoru, napad se dogodio nešto poslije 13 sati po mjesnom vremenu.

Koalicija pod američkim vodstvom koja se bori protiv Islamske države priopćila je u subotu da oni nisu izveli nijedan zračni napad u blizini kampa Taji sjeverno od Bagdada.

"ČINJENICA: koalicija @cjtfoir proteklih dana nije izvela zračni napad u blizini kampa Taji (sjeverno od Bagdada)", napisao je glasnogovornik na twitteru.

Reuters je u subotu prenio, pozivajući se na iračke vojne izvore, da je u napadu na Snage narodne mobilizacije u blizini kampa Taji poginulo šest osoba, te da su tri osobe ranjene.

Iračka je televizija izvijestila da su posrijedi američki zračni napadi.