BURAN SABORSKI DAN

Novi šef Laburista zatražio stanku

21.03.2016 u 11:12

Bionic
Reading

Iako im je na dnevnom redu glasovanje o novom ministru branitelja te o amandmanima na proračun, saborski zastupnici jutros su zasjedanje započeli stankom, koju su zatražili Hrvatski laburisti

Novoizabrani šef Hrvatskih laburista Tomislav Končevski odmah je na početku zasjedanja zatražio stanku. Želi, kako je pojasnio, progovoriti o sedam neisplaćenih plaća u tvrtci Tibo iz Matulja koja je u državnom vlasništvu.

Končevski je nakon stanke podsjetio da radnici Tiboa nisu dobili sedam plaća, da sada očekuju osmu koju neće dobiti, a koja im je država dužna isplatiti.

'Takvom postupanju se mora stati na kraj. Tibo je tvrtka koja prozivodi dijelove brodova i koja nema alternative u Hrvatskoj. Ne smijemo je prepustiti na milost i nemilost birokraciji i uvoznim lobijim', kazao je Končevski.

Brodogradnja je uvijek bila hrvatski ponos, podsjetio je Končevski.

'Vremena nema, ovrhe stižu, putni troškovi su veliki, a plaća ne stiže', rekao je Končevski.

Predložio je da se u priču uključi Uljanik, kao što je to napravljeno u slučaju 3. maja.

Podsjetio je da se Laburisti nisu libili dignuti kaznanu prijavu protiv bivšeg premijera Zorana Milanovića, također zbog neisplate plaće tvrtkama.

'Ako se ovo ne rješi dignut ćemo i kazanenu prijavu protiv Oreškovića i Karamarka koji je zadužen za upravljanje državnom imovinom', rekao je Končevski.