izuzeci

Novi režim na granici; voditelj službe objasnio tko će moći ući u Hrvatsku a da mu ne bude određena samoizolacija

25.06.2020 u 08:38

Bionic
Reading

Zbog povećanog broja zaraženih osoba Nacionalni stožer civilne zaštite uveo je nove mjere koje se tiču novog režima na graničnim prijelazima i obvezne samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Mladen Bužančić, voditelj službe za granicu PU splitsko-dalmatinske objasnio je tko će u Hrvatsku moći ući i nakon novog režima, a da mu ipak pri tome ne bude određena samoizolacija

'Granična policija je spremna. Svi koji od 25. lipnja iz tih zemalja uđu u RH moraju biti svjesni da im slijedi samoizolacija. Postoje izuzeci koji se odnose na one koji zbog prirode posla i životnih okolnosti neće morati u samoizolaciju, a među njima su prekogranični radnici i oni koji tranzitiraju kroz te četiri zemlje i kroz Hrvatsku', rekao je u Dnevniku Nove TV Mladen Bužančić, voditelj službe za granicu PU splitsko-dalmatinske te apelira da se putovanja svedu na najmanju moguću mjeru.

Upitan što će biti s onima koji u Hrvatsku iz četiri zemlje u regiji u Hrvatsku dolaze zbog sahrane ili brinu o starijem članu obitelji, Bužančić odgovara kako se i oni ubrajaju u izuzetke te neće morati u samoizolaciju.

'Ako su u pitanju neodgodivi osobni razlozi ili je riječ o ljudima koji dolaze na sahranu ili trebaju hitnu medicinsku pomoć ili prijevoznicima, oni neće biti podvrgnuti režimu', kaže Bužančić.

Ipak kad je riječ o turistima iz tih zemalja koji već imaju potvrđene rezervacije u Hrvatskoj, Bužančić poručuje kako moraju biti svjesni da taj aranžman vjerojatno neće biti realiziran.