dejan domić

Zaražen mladi pjevač iz Knina; bio je u BiH i Srbiji, pa održao koncert u kninskom noćnom klubu pred 600 ljudi

24.06.2020 u 16:35

Bionic
Reading

Mlađi muškarac na području grada Knina novozaraženi je koronavirusom, a doputovao je iz BiH i Srbije, pa se smatra importiranim slučajem, priopćio je u srijedu popodne Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije

Epidemiološka obrada kontakata je u tijeku. Portal Damacija danas doznaje da se radi o mladom kninskom pjevaču Dejanu Domiću. Upravo je Domić potvrdio da je boravio u Srbiji tijekom prošlog tjedna jer je snimao aranžman za svoju novu pjesmu. Za vikend se vratio u Knin gdje je u subotu održao koncert u noćnom klubu „Number one“.

„Trenutno se osjećam dosta dobro. U ponedjeljak sam dobio simptome, loše sam se osjećao i imao sam blago povišenu temperaturu. Odlučio sam se testirati na koronavirus“, prepričao je zaraženi pjevač.

Dejanu su epidemiolozi danas potvrdili da je Covid – 19 pozitivan te su mu rekli da mora ostati kod kuće narednih 14 dana. Mora se strogo držati uputa te pratiti zdravstveno stanje i obavještavati ih. Pitali su ga nakon toga da im pokuša otkriti sve ljude s kojima je imao kontakte narednih dana.

„Toga me najviše strah. Bojim se da je velika vjerojatnost da sam prenosioci bolesti i kod drugih ljudi. Puno je bilo ljudi u noćnom klubu te večeri, sigurno njih 300. Nisam sigurno sa svima imao bliski kontakt, ali bilo je i dosta njih s kojima je bilo bliskog kontakta“, zabrinuto je otkrio.

„Žao mi je, ako sam zarazio veliki broj ljudi, svojih sugrađana, ako ne daj Bože dođe do toga, zaista nema namjere, jednostavno se dogodilo i to je to“, otvorio nam se u razgovoru vidno potreseni mladi pjevač.

Međutim kako je rekao dogradonačelnik Ćaćić, epidemiolozi se ipak nadaju da osoba nije bila infektivna u trenutku samog koncerta u disko klubu „Number one“ u Kninu.

„To bi bilo izvrsna situacija, jer osoba nakon toga nije imala puno socijalnih kontakata. S druge strane postoji ipak mogućnost da je bio infektivan u noćnom klubu, što se nadamo da nije, jer u tom trenutku možemo očekivati veliki broj novozaraženih sugrađana“, objasnio je dogradonačelnik Knina.

Vlasnik kninskog noćnog kluba „Number one“ Matej Ljubić također polaže nade u to da pjevač koji je nastupao nije zarazio nikoga. Rekao nam je da nije imao nikakav kontakt s osobom, ali da se svejedno testirao. Kako kaže, očekivano, Covid – 19 nalaz mu je negativan.

  • +8
Koronavirus u Hrvatskoj Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

„Mi smo u stalnom kontaktu s Civilnom zaštitom i epidemiolozima, prostor smo očistili do posljednjeg detalja i sve radimo i postupamo kako nam struka nalaže. Zapravo ponašamo se po epidemiološkim pravilima od samih početaka epidemiološke krize“, otkrio  je vlasnik kninskog kluba koji vjeruje da Dejan Domić nije nikoga zarazio u klubu.

Županijski Stožer civilne zaštite apelirao je na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.

'Održavajmo higijenu, poštujmo fizičku distancu i u zatvorenim prostorima obavezno nosimo zaštitne maske', poručili su iz  Šibensko-kninskog stožera.