ČEKA ODLUKU O PUŠTANJU

Nove paparazzo fotke Radimira Čačića

04.06.2014 u 10:57

  • +5

Radimir Čačić u formi

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec

Bionic
Reading

Nekadašnji predsjednik HNS-a i bivši potpredsjednik Vlade Radimir Čačić svaki trenutak zatvorskog dopusta koristi za boravak u svom Varaždinu. Fotograf agencije Pixsell 'ulovio' ga je tako jutros u centru Varaždina

Vidno raspoloženi i znatno mršaviji Čačić je prošetao korzom te kupio novine. On bi za desetak dana trebao doznati hoće li mu Povjerenstvo za privremeni otpust iz zatvora odobriti zahtjev za prijevremenim puštanjem na slobodu. Sjednica je navodno zakazana za 17. lipnja, točno mjesec dana otkada je Čačić zatražio prijevremeno puštanje na slobodu.


Podsjetimo, Čačić je početkom 2010. u Mađarskoj izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi. Krajem 2012. 'pala' je pravomoćna presuda, a hrvatski Vrhovni sud potvrdio mu je kaznu zatvora od 22 mjeseca, koliko mu je izrekao mađarski sud.

On je nakon pravomoćne presude dao ostavku na dužnost potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva te od mađarskih vlasti zatražio dozvolu da kaznu služi u Hrvatskoj.

Završio je u pulskom zatvoru otvorenog tipa Valtura. Tamo radi u zatvorskoj knjižnici, a u slobodno vrijeme igra golf. Tijekom odsluženja kazne izbačen je iz HNS-a zbog izjava koje je navodno protiv aktualnog vodstva stranke davao u javnosti i okupljanja neistomišljenika predsjednice stranke Vesne Pusić.

Čačićevi sljedbenici okupili su se u udrugu 'Inicijativa za osnivanje Narodne stranke - reformisti' kojoj je na čelu saborska zastupnica u Hrvatskom saboru Natalija Martinčević.