tragedija u grčkoj

Nove optužbe terete šefa postaje Larissa: Znao je za položaj teretnog vlaka

03.03.2023 u 08:37

Bionic
Reading

Šef kolodvora Larissa znao je za prugu na kojoj se nalazi teretni vlak 17 minuta prije nego što se u utorak navečer sudario s putničkim vlakom, izvještava grčka TV postaja Star

Šef postaje u Neoi Poroi, postaji na sjeveru, obavijestio je šefa postaje Larissa o teretnom vlaku koji ide prema jugu u 23.04, a on je odgovorio 'OK'. Razgovor je snimljen i također je upisan u knjigu, prema TV izvješću, u kojem se dodaje da je svjedočio šef postaje u Neoi Poroi.

Šef postaje u Larissi, čiji su postupci izravno odgovorni za nesreću, dobio je rok do subote da odgovori na optužbe.

Službeno potvrđen broj poginulih u željezničkoj nesreći u Grčkoj porastao je na 57 u četvrtak kasno navečer, a 56 putnika još uvijek se vodi kao nestalo prema najnovijem priopćenju Helenske vatrogasne službe.

Akcije spašavanja još uvijek su u tijeku u teškim uvjetima, a fokus je sada na trećem vagonu, gotovo u potpunosti prevrnutom.

U međuvremenu tužitelj Vrhovnog suda Isidoros Dogiakos pozvao je istražnog tužitelja u Larissi da proširi svoju istragu u svim smjerovima kako bi identificirao odgovorne za sudar.

Istraga se treba usredotočiti na propuste u sigurnosnim sustavima, imenovanje neiskusnog šefa postaje na tako ključnu poziciju i druge.

Također u četvrtak, šef željezničke postaje Hellenic u Larissi, star 59 godina, koji je uhićen u srijedu, dobio je rok do subote da pripremi svoju obranu.

  • +5
Nesreća u Grčkoj Izvor: EPA / Autor: APOSTOLIS DOMALIS

U četvrtak ga je istražni sudac optužio za opasne smetnje u prijevozu, što se zbog prouzročenih smrti smatra kaznenim djelom, rekao je njegov odvjetnik novinarima ispred suda.

Očekuje ga i kaznena prijava za ubojstvo iz nehaja, tjelesnu ozljedu iz nehaja i opasne intervencije u prijevoznom sredstvu.

'Na ljudskoj razini, on je uništen. On razmišlja o onome što se dogodilo i ne može podnijeti teret odgovornosti. Prihvaća odgovornost koja mu pripada', rekao je njegov odvjetnik.