ČESTITKA ZA USKRS

Novčana pomoć umirovljenicima, povrat novca roditeljima

26.03.2013 u 21:19

Bionic
Reading

Pomoć umirovljenicima koju daje grad Zagreb za ožujak i uskrsnica od 100 kuna isplaćivat će se putem pošte od četvrtka, 28. ožujka, priopćio je danas Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. I jedan drugi gradski ured - za obrazovanje, kulturu i šport odlučio je nadoknaditi upravne pristojbe roditeljima koji su u Poreznoj upravi uzimali potvrde za ostvarivanje prava na olakšice za dječje vrtiće

Umirovljenici koji pomoć ne prime na kućnu adresu mogu je podići u pošti deset dana po obavijesti.

Temeljem odluke o socijalnoj skrbi koju je donijela zagrebačka Gradska skupština 13. srpnja 2012., pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, hrvatski državljani koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć neprekidno prebivaju na području Zagreba najmanje pet godina, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno

Istodobno je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport priopćio da će roditeljima biti nadoknađeni iznosi upravnih pristojbi koje su radi ostvarivanja prava na olakšice kod plaćanja dječjeg vrtića platili Poreznoj upravi prilikom izdavanja potvrde o visini dohotka u 2012. za članove zajedničkog kućanstva.


Troškovi upravnih pristojbi nadoknadit će grad Zagreb tako da će se umanjiti iznos na uplatnicama koje roditelji dobivaju u dječjem vrtiću. Radi ostvarivanja tog prava roditelji ne trebaju poduzimati nikakve radnje, nego će to obavljati djelatnici dječjih vrtića koje njihovo dijete polazi, kažu u gradskom uredu.

Podsjećaju da je Porezna uprava 22. ožujka prihvatila njihovu sugestiju pa će im podatke o primanjima članova kućanstva dostaviti u elektronskom obliku. Stoga, napominju u uredu, roditelji koji to do sada nisu učinili ne trebaju podizati potvrde u Poreznoj upravi.