odvjetnica u politici

Nova predsjednica riječkog Gradskog vijeća: 'U Rijeci vam je sve finije nego drugdje'

29.06.2021 u 17:22

Bionic
Reading

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Rijeke u utorak za predsjednicu je izabrana Ana Trošelj iz Primorsko-goranskog saveza (PGS). Gostujući u Newsroomu televizije N1 Trošelj je rekla da se nada da će biti održana još jedna sjednica prije ljetne stanke u srpnju i da je to uobičajeno

Iako je Trošelj odvjetnica, rekla je da joj je to u političkoj karijeri apsolutno najveći uspjeh. Na pitanje N1 kako misli pomiriti karijeru odvjetnice i predsjednice Gradskog vijeća, odgovara: 'Nastojat ću, ja mislim i nadam se da funkcija predsjednika Gradskog vijeća ne zahtijeva toliko veliki angažman kao neka funkcija u izvršnoj vlasti'.

Trošelj kaže da će biti svojevrsan moderator u radu Gradskog vijeća i da se to vidjelo već na prvoj sjednici.

'Marin Miletić je upozoren jer je dobacivao iz klupe. Morala sam već na prvoj sjednici reagirati', tvrdi.

Komentirala je i činjenicu da HDZ nije ni davao kandidata za predsjednika Gradskog vijeća Rijeke.

'Ja mislim da su ocijenili da nemaju legitimitet. U Rijeci vam je sve finije nego drugdje', kazala je Trošelj.

Od 31 gradskog vijećnika za imenovanje Ane Trošelj glasovalo je 17 vijećnika, odnosno 10 vijećnika koalicije SDP-HSU-IDS-HSS, tri vijećnika PGS-a, dvoje iz platforme Možemo! i dvojica iz koalicije Akcija mladih - Unija Kvarnera. Protiv je bilo četvero vijećnika nezavisne liste Davora Štimca, a suzdržano je bilo šestero vijećnika HDZ-a i četiri Mosta.

Trošelj je prvi put ušla u Gradsko vijeće 2012. godine kao zamjenica jednog kandidata, a nakon toga je birana još tri puta. Dva puta je bila predsjednica Kluba vijećnika PGS-a i članica je predsjedništva te političke stranke. Poznaje ovlasti izvršne i predstavničke vlasti te ulogu stalnih odbora Gradskog vijeća te je iznimno kvalitetan kandidat, ustvrdio je počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš.

Ana Trošelj je nakon izbora izrazila nadu da će vijećnici djelovati konstruktivno i u skladu s obećanjima koji su svi dali biračima, a to je da će bez previše politikantstva nastojati osigurati još bolji život u Rijeci.