nema opasnosti

Normalizirana situacija s plinom u Rabu, građani se vratili u domove

02.07.2019 u 13:33

Bionic
Reading

Nakon tjedan dana u Rabu se utorak ujutro normalizirala situacija s propuštanjem plina iz instalacije u staroj gradskoj jezgri - vatrogasci su završili sanaciju pa je ulica u kojoj je plin propuštao otvorena za promet, a stanari su se vratili u svoje domove, izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin.

Mjerenja u proteklih 48 sati pokazala su da više nema zaostalog plina u podzemlju niti u komunalnoj infrastrukturi, gdje je istekao nakon oštećenja instalacije u prizemlju jednog hotela.

Istjecanje plina je uočeno prošlog ponedjeljka navečer, pa je kretanje tim dijelom staroga grada zabranjeno, a privremeno su preseljene dvije obitelji iz ove ulice te 60-tak gostiju hotela.

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rab su uklanjali nakupljeni plin provjetravanjem okana komunalne infrastrukture, a količina plina je neprestano provjetravana.

I nakon normalizacije stanja obavljat će se kontrolna mjerenja, najavio je Deželjin.

Sanacija posljedica istjecanja plina propan-butana iz oštećene instalacije u komunalnu infrastrukturu i zemljište trajala je tjedan dana, nakon što uočeno 24. lipnja u dijelu stare gradske jezgre grada Raba.

  • +9
Dio Raba zatvoren zbog curenja plina Izvor: Cropix / Autor: N. N.

 Iako se izmjerena razina plina u zraku stalno smanjivala, bilo je potrebno provjetravati okna komunalne infrastrukture kako bi nakupljeni plin izašao iz podzemlja.