TOMAŠEVIĆ U KAMIONU ČISTOĆE

Zagrepčani po prvi puta iznosili otpad između 20 i 22 sata: 'Napisala sam mail da susjedi budu kažnjeni. Što ćete? Opako, ali ćemo se dovesti u red!'

  • Autor: B. S.
  • Zadnja izmjena 01.10.2022 23:34
  • Objavljeno 01.10.2022 u 22:52
Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević s djelatnicima Čistoće

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević s djelatnicima Čistoće

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

U Zagrebu je od danas na snazi novi model prikupljanja, odvoza i naplate mješovitog otpada, u sklopu kojega su večeras po prvi puta u središtu grada građani iznosili mješoviti otpad u terminu od 20 do 22 sata. Djelatnicima Čistoće u subotnjoj su se akciji prikupljanja smeća pridružili i šef Čistoće Damir Vić te gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević

Cilj je potaknuti građane na recikliranje i odvajanje otpada. Tko bude bacao manje miješanog komunalnog otpada, plaćat će manje račune.

HRT je razgovarao s nekoliko građana koji su iznijeli otpad u subotu navečer, i evo njihovih dojmova.

'Mislim da će biti čišće, ali sumnjam da će to zaživjeti jer su naši građani općenito slabo osviješteni. Mislim da će posvuda biti smeća i da to neće poštivati. Da je dobra ideja - jest, ali ne znam hoće li zaživjeti. Stavili su nam unutar zgrade koševe pošto ne smiju više biti vani, dobili smo i kameru pa će provjeravati tko što baca', rekao je Lucijan, stanovnik središta Zagreba.

  • +27
  • +24

Prva večer odvoza otpada u novim vrećicama

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

'Prije sat vremena sam izašla da vidim jesu li kante zaljepljene, sa selotejpom sam ih zavezala tako da se poklopac ne može otvoriti, ali netko je to strgao i stavio smeće. Ja sam to izvadila van i pregledala jer poznajemo ljude u kući. Tu je bio papir i plastika. Onda sam napisala mail da će oni biti kažnjeni, što ćete, opako, ali vjerojatno ćemo se dovesti u red', rekla je Đurđa Golubić, zamjenica predstavnika stanara u središtu Zagreba.

  • +11
  • +8

Tomislav Tomašević obišao djelatnike Čistoće koji su skupljali otpad u večernjim satima

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Meni tu ništa nije jasno, samo znam da miješani otpad trebam u ove plave ZG vrećice staviti između 20 i 22 sata ispred ulaznih vrata, ne znam što je s ovim plastičnim, što je s ovim bio...Ne znam kad će oni naići, ovdje je ispred restoran, mi ostavljamo smeće, kad će oni to pokupiti. Boksevi su udaljeni 500-600 metara, baš da ću ja nositi po kiši, nisam siguran, valjda će riješiti do tada', rekao je Ivan Janković, stanovnik središta Zagreba.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!