ZBOG MUSTAČA

Nobilu zabranili pristup Josipu Perkoviću

19.02.2014 u 14:40

Bionic
Reading

Gotovo mjeseca dana nakon što se Josip Perković našao iz rešetaka u Njemačkoj čekajući početak procesa, njegov ga odvjetnik Anto Nobilo nije posjetio. Naime, Nobilo je dobio zabranu posjeta Perkoviću u zatvoru jer je ujedno bio i odvjetnik Zdravka Mustača

Nobilo nam je potvrdio kako je zbog toga otkazao suradnju Mustaču, no kako ga je zastupao ionako samo u procesu izručenja, ne u glavnom slučaju, a to je sumnja u umiješanost u ubojstvo Stjepana Đurekovića.

'To je sada u proceduri. Ja sam dao izjavu sutkinji istrage u ponedjeljak da sam Mustača zastupao samo u procesu izručenja, ne u meritumu i da sam u međuvremenu raskinuo s njim i čekam sada odluku. Nakon čega ću se moći uključiti u obranu', kazao nam je Nobilo i dodao da Perkovića redovito posjećuje njegov njemački odvjetnik.


U isto vrijeme i dalje se čeka odluka Vrhovnog suda o slučaju Mustač. Naime, odvjetnik udovice Stjepana Đurekovića podnio je žalbu tom sudu zbog odluke Županijskog suda u Velikoj gorici o neizručenju Mustača, na što se DORH nije žalio, ali i na činjenicu da mu je uskraćena mogućnost žalbe u ime obitelji žrtve.

Mustač je pak sada bez odvjetnika, a Nobilo kaže kako mu ni ne treba, jer smatra da je odluka o neizručenju pravomoćna.