tajni manevri

Nobilo o Šeksovoj tužbi protiv Hrvatske: Tuđman je sumnjao da špijunira za jednu stranu službu. On je bio izoliran u jednoj kući...

22.02.2021 u 10:42

Bionic
Reading

Odvjetnik Anto Nobilo gostovao je u Novom danu i komentirao tužbu koju je protiv Republike Hrvatske Europskom sudu za ljudska prava podnio Vladimir Šeks

Upitan kako komentira tužbu koju je Vladimir Šeks protiv Hrvatske podnio Europskom sudu za ljudska prava, Nobilo je rekao da misli da zna što stoji iza toga.

'Šeksa žulja ono što je po nalogu Tuđmana radio Josip Perković. Uveli su operativnu akciju Sova jer su sumnjali u lojalnost Šeksa, sumnjali su da špijunira za jednu stranu službu. On je bio izoliran u jednoj kući, sumnjalo se da je pripremao udar na Tuđmana kako bi ga smijenio i mislim da je zbog tih dokumenata, za koje zna još nekoliko ljudi koji su danas živi, Šeks uznemiren kako će ga povijest ocijeniti i želi znati što ima tamo. Što je tamo, Perković i Mustač znaju do detalja', rekao je Nobilo.

Podsjetimo, budući da Vladimiru Šeksu nije odobreno korištenje dokumentacije nastale u Uredu predsjednika Franje Tuđmana u razdoblju od 1994. do 1999. godine, koja mu je trebala za znanstvenu monografiju o stvaranju Republike Hrvatske, odlučio je tužiti Republiku Hrvatsku.

Šeks tuži Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava.

'To je jedini pravni lijek koji je preostao', kazao je kratko za N1 Vladimir Šeks.