PRVA OPTUŽNICA

Nobilo o optužnici protiv Todorića: 'U istrazi je sve pobijeno'

03.09.2019 u 08:32

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu tijekom jučerašnjeg dana podignulo je optužnicu protiv Ivice Todorića, Ante Huljeva, Nicole de Rossi i Piruške Canjuge

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i zbog pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju protiv Ivice Todorića te još tri osobe, među kojima je dvoje hrvatskih državljana i jedna austrijska državljanka.

'Prvookrivljeniku, kao predsjedniku uprave jednog koncerna (op.a Ivica Todorić), i drugookrivljeniku, kao izvršnom direktoru financija u koncernu (op.a Ante Huljev), stavlja se na teret da su tijekom 2013. godine zlouporabili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna.

  • +2
Ivica Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Četvrtookrivljenici, odgovornoj osobi tog švicarskog trgovačkog društva (op.a Nicole de Rossi), stavlja se na teret da je prvookrivljeniku i drugookrivljeniku pomogla izdavanjem računa, u ime švicarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savjetodavne usluge. Trećeokrivljenici (op.a Piruška Canjuga), koja je bila članica uprave istog koncerna, stavlja se na teret da je u opisanom postupanju sudjelovala kao poticateljica prvookrivljenog i četvrtookrivljenice.

Odvjetnik Piruške Canjuge Anto Nobilo nije primio optužnicu, a za 24sata je izjavio: 'Iznenadilo me da se krenulo u optužnicu i postupak, jer smatram da je u istrazi sve pobijeno', kazao je.

Naveo je da su u istrazi saslušani svjedoci obrane, dok DORH nije izvelo ni jednog svog svjedoka.

'Njihova je stvar koga će optužiti, a vidjet ćemo na sudu što će biti od toga', rekao je.