drugi pokušaj

Todorićeva jahta dvije godine stoji privezana u Zadru. Ako imate 1,4 milijuna eura, sad je prilika da je kupite

20.08.2019 u 21:49

Bionic
Reading

Jahta Jana, ponos bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, opet se našla na tržištu. Fortenova, pravni nasljednik Agrokora, odlučila ju je s Addiko bankom, koja je zbog zaloga stopirala prvi pokušaj prodaje, ponovno 'utopiti', doznaje tportal

Riječ je o luksuznoj, 24-metarskoj jahti, marke Rive 85 Opera, koja već dvije godine stoji zavezana u zadarskoj Marini. Upitali smo Fortenovu koriste li oni uopće jahtu i koliko ih košta vez broda. Odgovorili su kako se jahtom nisu služili, no da je redovito servisirana.

Nismo dobili odgovor na pitanje koliko košta godišnji vez, no u javno dostupnim cjenicima može se pronaći informacija da se za plovilo te duljine godišnje mjesto u marini plaća oko 24.000 eura.

  • +17
Jahta Jana Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

'Fortenova grupa ponovno je pokrenula proceduru prodaje motorne jahte model Riva 85 Opera imena Jana. Proces prodaje usuglašen je s imateljem zaloga. Jahta je redovito servisirana i održavana te je na stalnom vezu, a Fortenova grupa ne koristi navedenu pokretninu', kažu nam u Agrokoru.

Jahta je, podsjetimo, proizvedena 2006. godine, ukupne je dužine 23,86 metara, a tražena cijena je 1,4 milijuna eura. Riječ je o cijeni bez poreza na dodanu vrijednost, a porezni tretman će se utvrditi ovisno o poreznom statusu kupca.

'Proces prodaje predviđa mogućnost pregleda motorne jahte, upoznavanje s pravnim preduvjetima eventualne prodaje, prikupljanje ponuda i provjeru kvalificiranosti valjanih ponuda, uz primjenu kriterija najviše ponuđene cijene. Od kupaca se očekuje i garancija ozbiljnosti ponude. Svi zainteresirani potencijalni kupci svoje ponude mogu proslijediti tvrtki Navis Marine d.o.o. kao službenom agentu za posredovanje u prodaji ove motorne jahte na kontakt: info@navis-marine.com, zaključno s 30. kolovoza 2019. godine', poručuju iz Agrokora.