nestala djevojčica

Njemački tužitelj: Pretpostavljamo da je Madeleine McCann mrtva

04.06.2020 u 15:06

Bionic
Reading

Njemački tužitelj rekao je u četvrtak da se radi na pretpostavci da je Madeleine McCann, britanska djevojčica koja je nestala u Portugalu 2007. mrtva, nakon što je identificirao njemačkog pedofila kao sumnjivca za ubojstvo

McCann je u dobi od tri godine nestala iz svoje sobe 3. svibnja 2007. tijekom obiteljskog odmora u Algarveu dok su njezini roditelji bili na večeri s prijateljima u obližnjem resortu Praia da Luz.

Njezin nestanak pokrenuo je međunarodnu potragu te su leci s licem djevojčice lijepljeni diljem svijeta, dok su slavne osobe molile za informacije koje bi mogle pomoći u pronalasku djevojčice i privođenju njezinih otmičara pravdi.

'Pretpostavljamo da je djevojčica mrtva', rekao je državni tužitelj iz Braunschweiga, Hans Christian Wolters. 'Ured državnog tužitelja u Braunschweigu istražuje 43- godišnjeg njemačkog državljanina kao sumnjivca za umorstvo'.

Nijemac, čije ime nije otkriveno, živio je u Algarveu između 1995. i 2007. godine, pljačkao hotele i stanove za odmor, kao i prodavao drogu, rekla je njemačka policija. Trenutno služi zatvorsku kaznu.

Britanska i njemačka policija molile su za informacije o muškarcu te su objavile fotografije vozila -Volkswagenov kamper i Jaguar - koja je vozio u to vrijeme. Njemačka policija rekla je ranije da je sumnjivac, koji je živio blizu Praie da Luz, bio više puta osuđivan na zatvorsku kaznu za seksualno zlostavljanje djece u prošlosti.

Rekli su da ovaj slučaj tretiraju kao potencijalno ubojstvo i da su pronašli kojom je metodom ubijena McCann. Tijelo nikad nije pronađeno.

'Sve što smo ikad željeli je pronaći je, otkriti istinu i one koji su odgovorni privesti pravdi', izjavili su njezini roditelji Kate i Gerry, prije nego što je njemački tužitelj iznio svoje mišljenje.

'Nikad se nećemo odreći nade da pronađemo Madelene živu, no koji god ishod bio, moramo znati jer moramo pronaći mir'.

Policija je rekla da želi razgovarati s dosad neidentificiranom drugom osobom koja je razgovarala s njemačkim sumnjivcem s portugalskog broja 3. svibnja 2007., u vrijeme kad je nestala McCann.