roba s kosova

Njemački djedica pao na Bajakovu s 38 kg 'trave'

04.07.2018 u 12:45

Bionic
Reading

Na Graničnom pijelazu Bajakovo u ponedjeljak je zaplijenjeno 38 kilograma marihuane koju je u automobilu Nissan Navara njemačkih registracija namjeravo prokrijumčariti 74-godišnji njemački državljanin, izvijestila je u srijedu vukovarsko-srijemska policija

Po riječima voditelja Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijmske Krešimira Hunjeta, droga je navjerojatnije bila namijenjena tržištu EU odnosno Njemačke, a postoje pretpostavke kako je podrijetlom s Kosova.

Zamjenik pročelnika Područnog carinskog ureda u Osijeku Anto Antunović naveo je kako je droga pronađena u dograđenom krovu prtljažnog prostora automobila kojim je upravljao 74-godišnji državljanin Njemačke. Pregledom dograđenog prostora pronađeno je 38 paketa ukupne mase 38 kilograma za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je riječ o marihuani, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Ova droga je dokaz kako je balkanska ruta i dalje jedan od najatraktivnijih pravaca za krijumčarenje droga na područje zapadne Europe", ustvrdio je zamjenik načelnika policijske uprave Goran Lovrić.

Državljanin Njemačke je uhićen te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadorniku PU vukovarsko-srijemske.