CRNi vikend

Fantomski nestanci, laboratorijska droga...: Što se to događa u Dubrovniku i okolici?

04.06.2018 u 14:20

Bionic
Reading

Nestao Britanac, u more kod Pasjače sletio BMW, u Čajkovićima pronađen laboratorij za uzgoj marihuane - sve se to ovog vikenda izdogađalo u Dubrovniku i okolici

U subotu 2. lipnja u ranim jutarnjim satima, dubrovačka Policijska uprava je zaprimila prijavu nestanka 61-godišnjeg državljanina Velike Britanije na području otoka Mljeta koji se, prilikom razgledavanja, izgubio na teško pristupačnom području brda Velji grad. Odmah je organizirana pretraga terena u kojoj sudjeluju djelatnici policije, HGSS-a i JVP-e općine Mljet, a u pretragu je uključen i helikopter, policijske termovizijske kamere i psi tragači, međutim osoba, nažalost, još uvijek nije pronađena. Pretraga je nastavljena i danas od ranih jutarnjih sati, piše Dubrovački vjesnik.

U nedjelju je pak policija nakon zaprimljene dojave, utvrdila da se u moru u blizini plaže Pasjača u Popovićima nalazi vozilo. Nakon zarona policijskih ronioca utvrđeno je da se radi o osobnom vozilu marke BMW, bez registracijskih oznaka. Pregledom potopljenog vozila i šireg podmorja oko mjesta potopljenog vozila nisu pronađene osobe. U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojim se vozilo našlo u moru.

Lijepo vrijeme u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su u subotu 2. lipnja, temeljem naloga Prekršajnog suda u Dubrovniku, pretražli su kuću u Čajkovićima, kada je u jednoj od prostorija pronađen improvizirani laboratorij za uzgoj indijske konoplje, sasušene stabljike indijske konoplje i gotovo 50 grama marihuane pakirane u tri zasebne vrećice. Kuća je u vlasništvu 40-godišnjaka protiv kojeg slijedi kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Pretragom je pronađeno i 14 tableta koje se nalaze na popisu droga i manja količina marihuane za koju je utvrđeno da pripada 36-godišnjem stanaru kuće koji je prekršajno sankcioniran po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga. U odnosu na navedeni događaj nastavlja se kriminalističko istraživanje.