MAGNET ZA ULAGAČE

Njemačka tvrtka otvara 3.000 radnih mjesta u Srbiji

12.06.2014 u 13:48

Bionic
Reading

Jedna velika njemačka kompanija najavila je danas otvaranje više od 3.000 novih radnih mjesta u Srbiji do 2016. godine, kaže premijer Srbije Aleksandar Vučić, prenosi B92

'Oni već rade u Srbiji i za to im je potrebna podrška Vlade Srbije. To je za nas velika stvar', izjavio je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić novinarima nakon razgovora s njemačkim gospodarstvenicima u Berlinu.

Vučić je kazao da će se s nekim ljudima, koji su danas sudjelovali na sastanku, sresti već u ponedjeljak u Beogradu.

On je izjavio da su gospodarstvenici ukazali na probleme s kojima su se suočavali ranije i danas, dodajući da su neki problemi već riješeni, a da će neki biti riješeni u danima i tjednima pred nama. 'Imamo nešto ozbiljnije probleme u farmaceutskoj industriji i tu nam predstoje teški razgovori s predstavnicima nekih od naših institucija', konstirao je Vučić.

Također je kazao da je, na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici najmoćnijih njemačkih kompanija, dan prijedlog da se nešto slično organizira u Bavarskoj, Münchenu, Baden-Württembergu, Sttutgartu, zbog njihovih vrlo snažnih asocijacija proizvođača.

'Doći ćemo i dovesti više projekata i, nadamo se, investicija. Imat ćemo u rujnu i regionalni biznis forum u Crnoj Gori, gdje će biti pozvane sve zemlje zapadnog Balkana', poručili su Nijemci Srbiji.