trovanje morfijem

Njemačka medicinska sestra optužena za pokušaj ubojstva novorođenčadi

30.01.2020 u 15:35

Bionic
Reading

Njemačka medicinska sestra uhićena je zbog sumnje da je morfijem otrovala petero novorođenčadi u klinici u Ulmu, koja su brzom intervencijom spašena, priopćilo je u četvrtak državno odvjetništvo u Ulmu

'Osumnjičena je optužena da je u noći s 19. na 20. prosinca prošle godine petero novorođenčadi dala morfij nakon čega su nastupili problemi s disanjem', priopćilo je državno odvjetništvo u Ulmu.

Zbog brze intervencije prisutnog osoblja djeca su spašena, a prema riječima liječnika ne očekuju se nikakve posljedice. Dnevnik Bild javlja da se radilo o nedonoščadi. Niti jedno od novorođenčadi nije bilo na infuziji tako da je morfij preko hrane, pomiješan s mlijekom, ušao u dječji organizam.

Policija je nakon pretrage klinike u ormariću osumnjičene medicinske sestre (28) pronašla špricu u kojoj je pronađen morfij pomiješan s mlijekom, nakon čega je podignuta optužnica za peterostruki pokušaj ubojstva. Osumnjičena poriče bilo kakvu povezanost s pronađenom špricom.

Prije tri godine je na klinici u Marburgu zabilježen slučaj medicinske sestre koja namjerno nije dala propisane lijekove potrebne za preživljavanje nedonoščadi da bi ih potom 'spašavala'. Ona je zbog trostrukog pokušaja ubojstva osuđena na doživotnu kaznu zatvora.