tragedija na hvaru

Liječnici optimističniji oko oporavka otrovane djece, uskoro ih bude iz inducirane kome?

16.08.2019 u 10:57

Bionic
Reading

Tragedija koja se dogodila na brodu u hvarskoj luci zavila je u crno obitelj sicilijanskog menadžera Eugenija Vincija (57) koji je, kako je istraga pokazala, preminuo zbog udisanja ugljikova monoksida, koji oštećuje prvenstveno mozak, a potom i druge vitalne organe

Njegov sin od pet godina i kći od 14 nalaze se i dalje na liječenju u Jedinici intenzivnog liječenja djece (JILD) Klinike za dječje bolesti KBC-a Split i danas su liječnici prvi puta izrazili nešto optimističnije prognoze.

Nakon jutarnje vizite liječnici u splitskoj bolnici rekli su za Jutarnji da su optimističniji u odnosu na ranije stanje djece. Očekuju da bi ih uskoro mogli početi buditi iz inducirane kome.

Podsjetimo, djeca su u srijedu odvedena na kontrolni MR mozga da bi se utvrdilo je li udisanje ugljičnog monoksida kod njih izazvalo oštećenje mozga. Neslužbeno smo doznali da je nalaz MR-a mozga oboje djece pokazao određene promjene na mozgu, no u ovom se trenutku ne može znati o kakvim se oštećenjima radi i koliko će one utjecati na oporavak.

  • +10
Očevid na brodu Atlantia Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj