PRAVILA ZA DUHAN

Nizozemska zabranjuje prodaju nikotinskih vrećica

21.04.2023 u 18:01

Bionic
Reading

Nizozemska vlada u petak je priopćila da će zabraniti prodaju svih tipova nikotinskih vrećica te da će proširiti pravila za duhan na sve ostale tipove nikotinskih proizvoda bez duhana

Vlada je rekla da će zabrana olakšati pridržavanje pravila u vezi s nikotinskim vrećicama, koje su trenutno dopuštene samo ako sadrže manje od 0,035 grama nikotina.

Novim pravilima također će se zabraniti korištenje nikotinskih vrećica i drugih nikotinskih proizvoda bez duhana na mjestima gdje pušenje nije dopušteno.

Vlada je rekla da se također okončati reklamiranje nikotinskih proizvoda bez duhana, segment koji se smatra vrlo važnim za duhanske kompanije dok se pokušavaju odmaknuti od štetnih cigareta i konačno postati 'smoke-free'.

'Duhanska industrija nastavlja lansirati nove proizvode koji mladima olakšavaju dolazak u kontakt s nikotinom', izjavio je zamjenik ministra zdravlja Maarten van Ooijen. 'To je loše, jer nikotin stvara ovisnost i šteti. Zato mi je drago što ćemo ove proizvode sada tretirati kao i duhanske proizvode', rekao je.