STIŽU LJETNE VRUĆINE

Niz sunčanih, sve toplijih dana; možda i do +35

14.06.2013 u 09:35

Bionic
Reading

Nakon dužeg nestabilnog vremena s dosta oborina slijedi nam niz sunčanih i sve toplijih dana koji će se protegnuti i kroz veći dio sljedećeg tjedna, kažu prognostičari

U petak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U gorskoj Hrvatskoj, unutrašnjosti Istre i na sjevernom priobalju popodne je uz povremeno umjerenu naoblaku ponegdje moguća i koja kap kiše ili lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak. Na Jadranu će ujutro puhati slab burin, a zatim slab do umjeren maestral. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 8 do 14, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji od 25 do 30°C.

Za vikend i početkom slijedećeg tjedna u cijeloj će se Hrvatskoj zadržati stabilno i pretežno sunčano vrijeme, a samo će u gorskim i sjeverozapadnim krajevima tijekom popodneva uz povremeno umjerenu naoblaku ponegdje biti moguća i koja kap kiše ili lokalni pljusak. Vjetar će posvuda biti slab. Temperature zraka bit će u porastu. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti uglavnom od 13 do 18, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna posvuda će biti uglavnom od 27 do 33°C, a ponegdje možda i do +35.

Unatoč tome što je prošlih dana bilo dosta oborina neće biti sparina; relativna vlažnost zraka kretat će se od 40 do 60 posto.

Sunčano i toplo vrijeme trebalo bi se zadržati najmanje do srijede, a možda i drugi dio tjedna. To će ovisiti o utjecaju fronte na naše krajeve koja će se iz smjera zapada premještati preko Europe na istok.

Dugoročnije prognoze predviđaju da bi za produženi vikend vrijeme moglo biti nešto nestabilnije, međutim, to je toliko daleko da je ipak više na razini nagađanja, ističu prognostičari.