'briše sve osim suza'

Nivea se ispričala zbog reklame kojom su naljutili Hrvate: Nismo namjeravali vrijeđati ponosnu nogometnu naciju

16.12.2022 u 21:33

Bionic
Reading

Na službenom Instagram profilu kompanije Nivea objavljena je isprika 'ponosnim nogometnim nacijama' Maroku i Hrvatskoj zbog sporne reklame za micelarnu vodu koja je odmah po objavi naišla na niz negativnih reakcija te je potom i izbrisana

Nakon što je Nivea predstavila reklamu za micelarnu vodu u kojoj su iskoristili poraze Hrvatske i Maroka u polufinalu Svjetskog prvenstva u nogometu uz poruku da 'briše sve osim suza' nizale su se negativne reakcije i pozivi na bojkot.

Zbog burnih komentara javnosti, posebno u Hrvatskoj i poruka da je ovakav potez 'sramotan' iz kompanije su uputili javnu ispriku.

'Duboko se ispričavamo zbog nedavne objave o micelarnoj vodi. Nismo namjeravali vrijeđati osjećaje jedne tako ponosne nogometne nacije. Vidimo sjajne uspjehe hrvatske nogometne reprezentacije i slavimo s njima', poručili su na Instagramu.

'Mi u Nivei njegujemo brigu i povjerenje. Uvjeravamo vas kako ćemo ubuduće poduzeti mjere da opravdamo očekivanja visokih standarda u svim dijelovima naše komunikacije', napisali su u nastavku.

Istu poruku uputili su i Marokancima u objavi na storyju službenog profila kompanije.

Sporna reklama prikazuje navijačicu s iscrtanom šahovnicom na licu, dok je prati slogan: "Briše sve osim suza". U gornjem lijevom kutu istaknuli su i rezultat utakmice.