JOVANOVIĆ UVJEREN

'Nitko u SDP-u ne pomišlja na rušenje Milanovića'

08.05.2014 u 10:57

RTL Autor: RTL
Bionic
Reading

Iako se u javnosti sve više špekulira da bi nezadovoljni u glavnoj vladajućoj stranci SDP-u nakon europskih izbora mogli krenuti u rušenje Zorana Milanovića, Željko Jovanović uvjerava da tako nešto nikome ne pada na pamet

'Odgovorni smo ljudi, odgovorna stranka. U SDP-u nitko ne pomišlja na rušenje Zorana Milanovića jer je to rušenje hrvatske Vlade koja je pobijedila na izborima upravo zahvaljujući podršci SDP-ovog članstva, SDP-ovih birača i SDP-ovih simpatizera. Jučer smo jasno poručili: Idemo se u ovih nekoliko tjedana koncentrirati na EU izbore, pokazati da smo najjača politička snaga i nakon toga odraditi ovaj mandat do kraja i osigurati da se u Hrvatskoj živi bolje', kazao je Jovanović novinarima uoči sjednice Vlade.

Dodao je kako nema velikog nezadovoljstva u riječkom SDP-u, iako se to iz izjava Zlatka Komadine i Vojka Obersnela baš i ne bi reklo.

Jovanović je pred novinarima i pohvalio rad Slavka Linića u Vladi. 'Neupitna je Slavkova energija, znanje i iskustvo koje je snažno udaralo ritam našoj vladi, međutim jednako tako je bitno da između premijera i svakog ministra postoji snažno povjerenje. Bez njega teško je raditi i to nepovjerenje koje je postojalo u zadnja dva mjeseca bilo je značajno opterećenje za hrvatsku Vladu. Sama činjenica da gospodina Slavka Linića zamjenjuje njegov najbliži suradnik govori da će Ministarstvo financija nastaviti raditi u istom smjeru, na temelju onoga što je postavio Slavko Linić, i to je svojevrsno priznanje i za njegov rad. Mislim da će Slavko svojim radom u parlamentu dodatno ojačati našu većinu i mislim da možemo govoriti o win-win situaciji u SDP-u', zaključio je Jovanović.

Ministar Gordan Maras
istaknuo je pak da će redovna sjednica Glavnog odbora biti u lipnju nakon izbora za Europski parlament. Napominje da ga ničeg nije strah, da je on član SDP-a i član Predsjedništva stranke te da respektira mišljenja članova i članica. 'Nema me što biti strah normalne stranačke komunikacije', dodao je.

Predsjednik Sabora i Glavnog odbora SDP-a Josip Leko izjavio je kako SDP-ovo Predsjedništvo sinoć nije razgovaralo o podršci predsjedniku stranke i premijeru Zoranu Milanoviću, već kako dobiti predstojeće izbore za Europski parlament.

'Osim SDP-ovih interesa zasad nema drugih', poručio je i istaknuo kako na sjednici Predsjedništva nije bilo povišenih tonova. Potvrdio je kako će se Glavni odbor sastati nakon europskim izbora, koji će se održati 25. svibnja.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina dan nakon jučerašnjeg sastanka Predsjedništvu SDP-a bio je kratak, prenosi Novi list.

'Jučer smo imali opsežnu raspravu, ne samo o stanju u stranci, nego i okolnostima vođenja države, što jedna odgovorna stranka mora imati, kao stožerna stranka koalicije. Dogovor je da maksimalno posvetimo stranačke kapacitete i energiju ka što boljem razultatu stranke i koalicije na Europskim izborima', kazao je Komadina.

Na pitanje što će biti sa strankom nakon predstojećih izbora, župan je ponovio kako će se o tome nakon njih, a o tome hoći li riječki SDP rušiti Milanovića nije imao komentara.