dom zdravlja dubrovnik

Nitko se nije prijavio za posao, iako nude plaću od 14 tisuća kuna i stan od 55 kvadrata

21.08.2019 u 12:40

Bionic
Reading

Niti jedna prijava nije stigla na oglas Doma zdravlja Dubrovnik koji je tražio pedijatra iako nude plaću od 14.000 kuna neto, stan od 55 kvadrata te mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj. Oglas je raspisan na društvenim mrežama kako bi se dobio uvid u interes za to radno mjesto

Za radno mjesto potrebno je raspisati natječaj, što još nije učinjeno, a ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan za Dubrovački dnevnik rekao je kako će to uslijediti nakon što se dobije potrebno rješenje Ministarstva zdravstva, a ono je preduvjet za raspisivanje natječaja. Cilj oglasa postavljenog na društvenoj mreži bio je uvid u interes za to radno mjesto.

'Oglas je izašao prije 15-ak dana i nijedan liječnik iz Hrvatske nije se javio. Kako se cijela ta priča odnosi na ordinaciju u Mokošici, koja vjerojatno do listopada ili čak studenog neće krenuti s radom, objavit ćemo da tražimo pedijatra još nekoliko puta pa ćemo vidjeti što će se dogoditi i hoće li se netko javiti', rekao je Bazdan.

Dodao je kako pregovaraju s nekim ljudima iz Hrvatske koji su voljni doći raditi u Dubrovnik te da zasad ima nešto zainteresiranih iz susjednih zemalja, poput BiH, Crne Gore i Srbije.

'Međutim ti liječnici nemaju licence za rad u Hrvatskoj', rekao je Bazdan te smatra kako nema dovoljno liječnika ni pedijatara, a oni s kojima su razgovarali 'izuzetno su zadovoljni uvjetima'. Smatra i da ljudi u Hrvatskoj nemaju naviku preseljenja u neki drugi grad zbog posla, što je čest slučaj u razvijenijim europskim državama.