obračun s bankomatiMa

Dubrovački komunalci ispisali prve kazne; svaki novi dan prekršitelje će koštati 10.000 kuna

20.08.2019 u 09:31

Bionic
Reading

Prvih sedam novčanih kazni u visini od 10.000 kuna izdalo je Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika za nepropisno postavljene bankomate u staroj jezgri pod zaštitom UNESCO-a

Za sedam objekata u povijesnoj jezgri Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika izdalo je rješenja o izvršenju putem novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna nakon što su istekli rokovi po upravnom postupku čijim je rješenjem naloženo uklanjanje postavljenih bankomata s otvora zgrade, navodi se na službenim stranicama Grada Dubrovnika.

Nakon isteka rokova za plaćanje, ako se bankomati ne uklone, navodi se dalje, izdat će se novo rješenje za novčanu kaznu. Svaka nova novčana kazna bit će dvostruko veća od prethodne, 20.000 kuna, a potom 40, pa 80 tisuća, sve do milijun kuna.

Komunalni redari će svakodnevno kažnjavati prekršitelje izdavanjem obveznih prekršajnih naloga u iznosu od 10.000 kuna dnevno za pravne plus 2000 kuna dnevno za odgovornu osobu, dok će fizičke osobe kažnjavati s 2000 kuna dnevno.

  • +2
Počelo uklanjanje bankomata iz povijesne jezgre Dubrovnika Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Grad Dubrovnik

Dubrovnik je postao prvi hrvatski grad koji je svojim aktima uredio pitanje postavljanja bankomata kako bi zaštitio UNESCO-vu spomeničku baštinu.