OSTOJIĆ PORUČIO

Nitko, osim onih koji haluciniraju, nije vidio izbjeglicu izvan Opatovca

14.10.2015 u 13:59

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je, komentirajući u srijedu kritike iz slavonsko-brodskog Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje kako oko uspostavljanja zimskog prihvatnog kampa nema koordinacije s Vladom, rekao kako ne zna "tko je njih uopće zvao" te dodao da je ta stvar odavno riješena na vladi

'Ova je stvar odavno riješena na Vladi. Postoji Stožer osnovan još prije mjesec dana, ja sam mu na čelu i nitko nije pitao niti tražio bilo što od nekog županijskog stožera. Ono što je istina, smatrajući da je to uljudno, nažalost sam župana obavijestio o tome koje su namjere', rekao je Ostojić novinarima uoči sjednice Vlade.

Građani Slavonskog Broda, uvjeren je Ostojić, znaju i imaju povjerenja da neće biti nikakvih problema kao što ih nije bilo ni do sada. 'To znači, nikad nitko, osim onih koji imaju halucinacije, nije vidio ni jednog izbjeglicu bilo gdje u Hrvatskoj osim u Opatovcu, a neće ih vidjeti ni u Slavonskom Brodu', poručio je.

Mora, kaže, prije svega misliti na one koji tamo rade - policajke, policajce, vojnikinje, vojnike te ljude iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje i volontere. 'Ja mislim da je red, radi njih, ako već imaju nekakve probleme, da se tim ljudima omogući da rade u puno boljim uvjetima nego što je to u Opatovcu', ustvrdio je ministar unutarnjih poslova.

Upitan o tome kako napreduje istraga oko svastike na poljudskom stadionu Ostojić je odgovorio kako istragu, prema zakonu, radi policija, a ne ministar. Dodao je međutim i kako istragu prati te obećao da 'kada bude rezultat, bit će objavljen'.